#skidzGλMING™ - O Igri - Counter-Strike 1.6

IRC

IRC channel:

CONNECT
Open Panel
 • Tab 1 - STEAM

  ORIGINAL STEAM:

   

  skidzGAMING community svim igračima preporučuje upotrebu originalne igre Counter Strike preko Steam platforme.

   

   

  VIŠE INFORMACIJA | NARUČI ODMAH

 • Tab 2 - Servers

  Counter Strike 1.6


  S E R V E R S

   

   

 • Tab 3 - Info

  © skidzGλMINGCS
  [official page]

   ~ PLλY 0R Bᴱ PLλY3D ~
  Counter-Strike 1.6 community

  • since 2009 •

PRATITE NAS NA

Home  //  News  //  Newsflash  //  O Igri - Counter-Strike 1.6

PLG_LIKE_USER_RATING

COUNTER-STRIKE 1.6
Legendarni valve serijal.
12. 06.1999. godine zasigurno će ostati vječno upamćen u svijetu gaminga.

Na taj datum, prije nešto više od 15 godina, modifikacijom tadašnjem Half Life-a i uz mukotrpan rad u prvom redu Minh Lee-a i Jess Clife-a, nastao je, ispostavit će se, legendaran serijal igara – Counter Strike. Vrijedan eksponat Valve kompanije bio je mješavina Half Life igre i tadašnjeg klasičnog First Person Shootera. Grafika, gameplay, smisao, postavke, opcije; prvi dojam – sve je bilo na strani ove igre koja je, u vrijeme osnivanja, predstavljaja savršenstvo kod gamera. Gameplay igre je bio jako jednostavan; naime, kao što znate, na početku svake igre imate 2 tima, specijalce (counters) i teroriste (terrorists) i prije nego što uopšte počnete sa igrom morate odabrati jedan tim od spomenutih. Oba tima imaju svoju “bazu” ili vam ga, na “gamerskom jeziku”, spawn. To je mjesto gdje se svaki tim nalazi na početku runde i odakle počinje svoju borbu protiv neprijatelja. Pored ova dva tima, vi možete biti i posmatrač (spectator) i pri tom posmatrati određene igrače iz timova countera ili terora. U igri je cilj ubiti što više protivnika (ili im barem nanijeti što je više moguće damagea (štete) tokom jedne runde ) i, zajedno sa svojim timom, osvojiti proteklu rundu. U toku borbe možete kupovati i koristiti veliki broj oružja, sve u zavisnosti od vaših “novčanih sredstava” koji su uvjetovani uspjehom vašeg tima u protekloj rundu, tj. u proteklim rundama.
U CS-u postoji više vrsta mapa, od kojih su najpoznatije: de_mapa (veće mape s mogućnošću postavljanja bombe), cs_mapa (manje mape s taocima), fy_mapa (mape koje se obično koriste na manjim serverima gdje nema puno igrača – još manje od cs_mapa), dr_mape (mape za deathrun servere), bhop (mape za bunny hop mod), kz_mapa (mapa za kreedz, tj. skakanje), gg_mape itd.
Counter-Strike je od dana osnivanja napravio još mnogo fantastičnih naslova, istih onih koji i dan-danas uživaju planetarnu slavu u svijetu. Krenimo od najpoznatijeg i sigurno najigranijeg:

Counter Strike 1.6

Counter Strike 1.6 (skraćeno CS 1.6) je svakako najpoznatiji i najigraniji CS naslovu. Na tržište je izašao 15. septembra 2003. godine i od dana njegovoj osnivanja vidna je bila pozitivna energija i povoljan naboj oko igre. Famozna igra tako se našla na tržištima Sjeverne i Južne Amerike, Evrope, Azije,… i kao takva je na nevjerovatan način prihvaćena kod gamerske populacije. Na veliko čuđenje i samog Valve, developera ove nezaboravne igre, ova igra je svake godine dobivala sve više i više fanova i kompanija (Valve) je zadovoljno trljala ruke i svakodnevno uvećavala zaradu i profit. 1.6 naslov je postizao nevjerovatne rezultate i mnoga djeca su tada priželjkivala da se ova igra nađe u njihovoj kolekciji, te da je zaigraju na svom kompjuteru. Jednostavno, šta više reći osim da je ovaj, naizgled “običan” naslov, začarao srca gamera.
Nakon nekog vremena, ova igra je stekla još veću slavu i popularnost uvođenjem multiplayer moda. Za one koji ne znaju (ako uopće ima takvih), multiplayer mod donio je CS 1.6 mogućnost da igrači mogu istovremeno i zajedno igrati ovu igru na serverima. Serveri su omogućavali igračima da mogu igrati online CS i takmičiti se s ostalim igračima. Neki od najpoznatijih bosanskohercegovačkih Counter Strike servera koji danas rade su ProGaming, EPN, Global, JKJ, JJJKM, Logosoft i mnogi drugi koji su bili način uspostave kontakta i međusobnog igranja među kanterašima[/I]. Svaki server ima svog vlasnika i administraciju, koji rade na održavanju reda na serverima, uvođenjem noviteta, podešavanjem postavki na FTP-u, banovanju čitera (čiterima se nazivaju svi oni koji varaju, tj. koriste cheatove, zabranjene programe). Kad smo već kod cheatova, treba reći da su oni vrlo zastupljeni na nezvaničnim (non-steam) serverima. Obično omogućavaju igračima da gledaju kroz zidove, automatski gađaju igrače u glavu i štede health. Neki od najpoznatijih čitova su: Wallhack, Aimbot, Badboy, Anti-flash,…
Kao i u svakim drugima, tako je i u CS 1.6 bilo legendarnih klanova (to su ekipe koje sadrže 5 standardnih igrača, te izmjene i tako nastupaju na raznim turnirima). Neki od mastera i igrača sa senzacionalnim skillom i načinom CS igranja bili su Abdisamad ‘SpawN’ Mohamed i Emil “HeatoN” Christensen. I danas se među CS populacijom pamte njihovi ruševi, ace-ovi i fantastične partije pružene u SK Gamingu, jednom od najvećih gaming klanova. Također, još uvijek se pamti SpawN-ov pokušaj “ninja-defuse” na de_cbble mapi. Da se razumijemo, postoje stotine i stotine igrača koji kompetativno igraju, od čega stotinjak koji su stvarno napravili veliki utjecaj na CS scenu te svojim rezultatima ostali u pamćenju mnogih gamera ali i analitičara. Neki od starijih igrača su walle, Potty, Neo itd, a neki od najboljih igrača današnjice su sigurno AWP-er Na`Vi-a – markeloff; zatim AWP-er SK-a GeT_RiGhT, uvijek sjajni f0rest, iskusni Delphan i cArn,…
Dakle, što se tiče samih ekipa, u redove najvećih definitivno svrstavamo SK, fnatic, Na`Vi, NiP, Frag eXecutors, mousesports, mYm i ostali.
Neki od najpoznatijih CS turnira koji se održavaju su: Intel Extreme Masters, ICSC, eStars Seoul, World Cyber Games, Electronic Sports World Cup, ASUS Summer, DreamHack Winter & Summer; za reprezentacije: Clan Base Nation Cup i ENC.

Counter Strike: Global Offensive
– Naslov nove generacije?

Kao grom iz vedra neba – upravo tako je stigla Valve-ova najava za novi naslov, četvrtu po redu franšizu – Counter-Strike: Global Offensive. Naslov, koji bi trebao izaći na tržište u 2012. godini, mnogi vide kao nasljednika velikog i (možda) nedodirljivog Counter strike 1.6. Igra će se, kao i svaki FPS uostalom, temeljiti na ubijanju protivnika i teamworku koji će ovoga puta biti nešto izraženiji. Mnogi CS fanovi su srdačno i s oduševljenjem dočekali najavu novog naslova, iako možda i bez posebnog razloga (koje li koincidencije, isti slučaj je bio i sa CS 1.6…). Doduše, neki smatraju da će ova igra doživjeti “sudbinu” CS: Source-a, te da nikad neće doživjeti ni djelić slave 1.6. Nedavno smo imali priliku gledati prezentaciju ove igre, koja je odrađena maestralno. Iz dobivenih informacija mogli smo vidjeti da je posebna pažnja obrađena na vizuelne detalje – animaciju, likove, objekte; jednom rječju – cilj je grafiku dovesti do savršenstva, a zadržati gameplay na nivou, jer je pitanje koliko će CS 1.6 kotirati među vodećima usljed (ne)grafike koje trenutno posjeduje. CS:GO ne bi trebao imati sličnih problema, barem što se ovog dijela tiče. Valve je najavio da će Global Offensive posjedovati nove gameplay modove, drugačija oružja, leaderboardse,… Naravno, prvi korak ka postizanju zadovoljavajućeg rezultata je, pored već spomenute grafike, zadovoljavajući gameplay koji će privući pažnju i interes gamera, te online (multiplayer) mod. Prvi dojam je najbitniji (tako misle i u Valve-u) i ako igra na početku pokaže zavidne rezultate, postigne dobru prodaju, kasnije će biti sve lakše i jednostavnije. Igra će zadržati old-school mape, ali će također posjedovati i nove, do sada neviđene u CS serijalu. Veliki plus, rekli bismo. Kako vas ne bismo više zamarali detaljima, predlažem vam da pogledate CS:GO trailer (koji je, barem po mom sudu, vrlo impresivan).
Što se tiče samog poređenja sa CS 1.6 – većina stvari je već rečena. CS:GO će definitivno imati bolju grafiku, animacije, detalje i slične vizuelne stvari. S druge strane, pitanje je koliko će se gameplay i igrivost moći mjeriti s CS 1.6 i da li je ovaj naslov kadar da bude rame uz rame s 8 godina starim prethodnikom. Mape bi mogle biti na strani Global Offensive-a, tim više jer će posjedovati i CS 1.6 mape, a ubaciti će i mnoštvo novih, do sada neisprobanih. Jedina veća nepoznanica (možda i najvažnija) je online mod – najveći adut CS 1.6. Ukoliko Global Offensive u tom segmentu “potuče” CS 1.6, imamo se čemu nadati, a ako ne – sve će ostati na riječima (djela izostaju).

GET CONNECT VIA

        

KAKO POSTATI ADMIN NA SERVERU❓

Potrebno je da ispunite i pošaljete zahtjev za admina putem foruma.

KAKO POSTATI VIP MEMBER❓

Potrebno je ostaviti zahtjev za VIP status putem foruma.

KAKO DO FREE STEAM ACC❓

Kako do besplatnog STEAM-a saznajte OVDJE!

KAKO BOOST #skidz SERVER❓

Kako BOOST-ati #skidzServer saznaj ovdje.

KAKO ZATRAŽITI UNBAN REQUEST❓

Ako smatrate da ste banovani bez razloga, podnesite UNBAN Request.

Visit #skidz Forum

Discuss strategies and tips with players online, discussion community where you can participate in active discussions, make new friends, find great free stuff, earn awesome awards, win freebies and so much more...

 
 
 
 

CS GUIDES

JESTE LI ZNALI...

Koliko najviše možete imate dolara ($) u igri
-16000 $. Ne možete imati više od ovog.
Read more...

COUNTER-STRIKE 1.6
Legendarni valve serijal.
12. 06.1999. godine zasigurno će ostati vječno upamćen u svijetu gaminga.

Read more...

CS 1.6 ZA POČETNIKE
1. Poznavanje vašeg oružja
Poznavanje vaseg oruzja,njegovu snagu,preciznost,slabosti,i nesto vaznije koliko municije ima.

Read more...
Lista oružja u CS 1.6

U Counter-Strike ima 45 vrsta oružja. Neke mogu koristiti samo CT, a neke samo T.

Read more...

VRSTE MAPA U CS 1.6
U Counter-Strikeu postoji nekoliko vrsta mapa a mogu biti: cs_mape, de_mape, as_mape, es_mape, dm_mape, zm_mape, aim_mape, fy_mape, surf_mape...

Read more...

PARTNER BANNERS

                 

OVDJE MOŽE BITI VAŠ BANNER - KONTAKT E-MAIL

skidz COMMUNITY

Ukoliko još niste upalili CS, vrijeme je da to učinite i priključite nam se na public serveru. Nema laga, cheatera (WH BLOCK aktivan, 24/7 non-stop prisutni online admini) te bez ikakvih dodataka koji će onemogućavati vašu igru! Vidimo se na serveru :)
 
#skidz-gamingOFFICIAL PAGE
-----------------------------------------------
SERVER IP:
TEMPORARILY OFFLINE
• Counter-Strike 1.6 Community •

JESI U IGRI ?

EXP UNTIL